Wanneer je in retraite gaat, dan trek je jezelf terug uit het dagelijks leven. Weg van al het gehaast, weg van computer en weg van stress. Natuurlijk trek je jezelf fysiek terug uit het dagelijkse leven. Je gaat even niet naar je werk, en op zoek naar een rustige plek waar je tot jezelf kunt komen. Een stille plek is zelfs nog veel beter! Naast fysiek terugtrekken trek je jezelf ook geestelijk terug.

Let tijdens een retraite op je voeding

Ook is het een goed idee om wat aan je voeding te doen, tijdens een retraite. Zo kun je beter geen alcohol drinken en vlees eten. Ook kun je beter niet roken (als je dat doet), en er moeten niet te veel geluiden in de omgeving zijn. Tijdens een stilte retraite is het van groot belang om je vooral op jezelf te richten. Dan klinkt misschien wat vreemd, maar het is de bedoeling om naar jezelf te luisteren. Zo wordt de balans tussen lichaam en geest veel beter. En hierdoor ontspan je. Je krijgt een andere kijk op het leven. Het leven is namelijk niet alleen maar werken, stress en nog meer werken.

Spirituele wandeling tijdens een stilte retraite

Tijdens een retraite in stilte wordt er ook gewandeld. Dit kun je in je eentje doen, of bijvoorbeeld met een spiritueel leider in een groep. Tijdens het lopen in de natuur kom je ook tot jezelf. Je geniet van de vogeltjes om je heen, en komt volledig tot rust. Tijdens een retraite is het de bedoeling dat je niet praat, of althans zo min mogelijk. Zo blijf je gefocust op je eigen gevoelens in plaats van deze altijd te uiten via spraak.