Al jaren worden de oliën van kruiden gebruikt voor de geneeskrachtige werking. Tegenwoordig is dat nog steeds zo, maar ook worden de oliën gebruikt voor de heerlijke aroma’s van de kruiden. Deze aroma’s prikkelen je zintuigen. Heerlijk om dus een paar druppels olie in je sauna of warme voetenbad te doen.  Elke olie heeft daarom een eigen karakter. In dit artikel geven wij een lijstje met kruiden oliën en hun eigenschappen.

Spice your mood up met kruiden in de sauna

De oliën van kruiden worden geworden alleen uit zuivere planten. Voor je verbeelding: er is 70 kilo plantenmateriaal nodig voor twee liter olie. Een kostbaar goed dus. Op de markt zijn er ook vele oliën van kruiden te koop die op chemische wijze zijn gemaakt. De geur van de olie kan goed worden nagemaakt van de echte olie, maar de geneeskrachtige werking niet. Welke kruidenolie heb jij wel eens gebruikt in je voetenbad of sauna? Hier het lijstje van de kruiden die wij lekker vinden:

Venkel

Vroeger werd het kruid venkel gebruikt om geesten en heksten uit het huis te verjagen. Tegenwoordig wordt venkel voornamelijk gebruikt bij darm- en maagkrampen.

Tea tree

Tea tree is een kruid dat als natuurlijk alternatief voor antibiotica gebruikt wordt. Vele problemen worden dan ook eerst behandeld met dit kruid.

Rozenhout

Een harmonieuze werking heeft het kruid rozenhout op je geest. Door dit kruid toe te voegen aan je sauna kun je nog meer genieten van de mooie dingen in je leven.

Rozemarijn

Voor een echte oppepper moet je bij rozemarijn zijn. Nee, niet de persoon, maar het kruid. Rozemarijn zorgt voor een weldadige, opwekkende werking en een heilzame en ontspannende invloed.

Lavendel

Met lavendel in je voetenbad of sauna merk je de rustgevende werking in je geest en je huid.

Kamille

Kamille, het kruid van de troost. De olie van kamille verzacht namelijk verdriet, irritaties en pijnen. In de communicatie zorgt kamille voor een harmonieuze werking.

Eucalyptus

Heb je een zware dag gehad op je werk? Ben je verkouden? Dan is eucalyptus de uitkomst. Eucalyptus werkt namelijk verlichtend en verhelderend. Een beetje eucalyptus in je sauna lost slijm op en stilt de hoest.

Dennen

De verdampte olie van dennen geeft een zuiverende en verruimende sfeer in je sauna en huis.