In retraite gaan, het klinkt heel interessant. En wellicht zijn je eerste gedachten dat je naar Tibet of een ander land toe moet om dit te realiseren. Maar dit is niet altijd waar. Je kunt namelijk in ons eigen kikkerlandje ook in retraite gaan. Dat is helemaal geen probleem. Als jij je even wilt distantiëren van je werk, of als je gedachten op een rijtje wilt zetten dan is een retraite echt iets voor jou.

In retraite? Let ook op het eetpatroon

Als je besloten hebt dat je in retraite wilt gaan, dan kan het ook helpen om tijdens deze retraite op je eetpatroon te gaan letten. Alcohol kan bijvoorbeeld beter gemeden worden, en ook het nuttigen van vlees wordt niet aangeraden tijdens zo’n retraite. Als je een roker bent, is het ook een goed idee om dat eventjes te laten. Of in ieder geval aanzienlijk te minderen. Roken heeft namelijk een zeer belastend effect op uw lichaam, en dat willen we zo veel mogelijk beperken tijdens een stilte retraite. Zo komt u tot betere inzichten, en ook helemaal tot rust. Tijdens een retraite ga je leren om naar je eigen lichaam en geest te luisteren. Want door alle drukte komen we hier vaak helemaal niet aan toe. We zijn veel te druk met “druk zijn” dat ons eigen lichaam op de 2e plek komen. Tijdens een retraite zal je hier meer naar gaan luisteren, en waarschijnlijk tot inzichten komen die je al lang vergeten was. Woon ook een retraite bij, bezoek deze website.

Wandelingen maken

Als je een retraite gaan bijwonen, zal dit vaak in een bosrijke omgeving zijn. Zo kan er lekker worden gewandeld en alle gedachten op een rijtje worden gezet. Je bent vrij om zelf op pad te gaan, maar er worden ook geplande tochten gehouden met de hele groep.