Mediatorenpraktijk Noord-Nederland heeft mijn voetbalteam naar het succes gebracht. Het klinkt in eerste instantie wel heel erg raar. Een mediator uit Drenthe die een voetbalteam naar het succes heeft gebracht, maar het gaat hier om een familieprobleem. In dit voetbalteam zaten namelijk een vader en een zoon die samen het succes hebben gebracht.

Coach en topspits zochten elkaar

De vader was namelijk de coach en tegelijkertijd ook de trainer. Hij is dus de man die elke dinsdag, donderdag en zaterdag op het voetbalveld staat om zijn B1 naar het kampioenschap te lijden. In het afgelopen seizoen kwam alleen zijn zoon in zijn team. Hij had zijn zoon al jaren niet meer gesproken, omdat hij verbannen was van contact vanwege een dramatische scheiding. Daar zal ik verder niet op in gaan, want dat is wel heel erg geschiedenis. De zoon was de topspits van het team. Een speler waar de andere spelers niet zonder konden, maar vanwege de verbanning mocht de zoon niet in de B1 komen.

Mediator Drente

Dit ging de vereniging zo te ver dat er een mediator werd ingeschakeld tussen de trainer en zijn ex-vrouw. Deze mediator heeft het werk zo goed gedaan dat de trainer en zijn ex-vrouw weer helemaal tot elkaar kwamen. De jongen mocht weer contact hebben met zijn vader waardoor hij ook in de B1 mocht komen. En ja hoor, ze werden in dat jaar meteen kampioen. Een mediator werkt dus echt!