Als u een bedrijf heeft, dan moet u vast wel eens een moeilijke beslissing maken over bijvoorbeeld het op de markt brengen van nieuwe producten. Om de beste beslissing te maken moet u het probleem vanuit alle mogelijke punten bekeken hebben, en het is erg lastig om aan alles te denken. Er is echter een manier waarop dit makkelijker kan. Via data analyse kunt u alle gegevens invoeren en krijgt u hier alle relevante informatie uit. Op basis van deze informatie kunt u uw volgende stap baseren. De juiste segmentatie staat of valt met het analyseren van de juiste data.

Onze wereld bestaat uit gigantisch veel data. Het is dan ook niet vreemd als u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zijn er verschillende data analyse methodes. Neem bijvoorbeeld datamining. De naam verwijst naar het zoeken van iets kostbaars in een enorme berg, en het overschot is niet relevant. Datamining is een data analyse methode waarbij men gericht zoekt naar verbanden in enorme hoeveelheden data. Van deze relevante verbanden worden modellen gemaakt. Door deze modellen krijgt u meer grip over de kwestie en kunt u de beste beslissing maken.

Black Brick is een bedrijf dat zich bezighoudt met datamining. Zij maken op basis van deze gegevens modellen die u helpen om uw dagelijkse business issues te helpen oplossen. De data die Black Brick analyseert is de data die in uw bedrijf aanwezig is. Wilt u een nog gedetailleerder model, dan kunnen zij de data verrijken met externe bronnen.