Het is voor de man helemaal niet zo moeilijk om eenvoudig een stijlvol outfit te creëren. Eigenlijk heb je maar een paar accessoires nodig waarmee je vrijwel ieder outfit naar een hoger plan kunt tillen. Deze drie accessoires zijn de stropdas, manchetknopen en bretels. Zeer eenvoudig en veelzijdig in gebruik en enorm stijlvol wanneer ze op de juist manier gebruikt worden.

De zakenman kiest vaak om een stropdas te dragen, met dit accessoire kan je vrijwel altijd goed uit de voeten. Maar de stropdas wordt steeds populairder en verplaatst zich nu ook naar het gewone straatbeeld. Aangezien de stropdas ook steeds meer in de vrije tijd te zien is, veranderd deze snel van uiterlijk. Vroeger had de das eigenlijk maar een breedte, maar nu is dat niet meer zo. Het standaard formaat stropdas wordt eigenlijk niet meer gedragen onder de jongere generatie, deze kiezen eerder voor een super slanke das. Naast de extra smalle das wordt de smalle stropdas ook veel gedragen, deze is weer iets breder. Echt een trend is de gehaakte stropdas. Naast het herkenbare breimotief onderscheidt deze stropdas zich door een recht uiteinde. Hoewel deze das vaak gehaakt is met gebruik van wol, kan deze ook gemaakt worden van zijde, katoen of polyester.

Manchetknopen zijn er in alle soorten en maten. Vaak gedragen in een smoking, trouwpak of rokkostuum, maar ook in de vrije tijd of casual zijn deze accessoires perfect te gebruiken. Waar manchetknopen in een formeel outfit vaak strak en eenkleurig zijn, kun je in de vrije tijd kiezen voor knopen met allerlei kleuren, vormen en maten. Zo kun je altijd de juiste knoop vinden die past bij je outfit en humeur. Manchetknopen bij Businessme.nl kopen heeft verschillende voordelen. Zo heeft deze webshop een groot aanbod met allerlei verschillende soorten knopen, maar je krijgt ook altijd een doosje bij de knopen zodat je deze netjes en veilig kunt opbergen.

Bretels horen bij de populairste accessoire van tegenwoordig. Bretels zijn elastische banden die aan de broek worden bevestigd door middel van clips of leren patten. Wist je ook dat bretels al eeuwen oud zijn?. De eerste plaatjes met daarop bretellen stammen al uit de tijd van de revolutie in Frankrijk. Toen werden ze vooral gebruikt om de verschillende groepen aan te geven, ze waren dan ook rijkelijk versierd met bijvoorbeeld familiewapens. Tegenwoordig zijn bretels vooral een modeaccessoire. Maar ook in de zakelijke wereld worden bretels al lang gebruikt. Bijvoorbeeld bij ceremoniële kleding worden bretels bijna altijd gedragen. Oorspronkelijk horen bretels niet zichtbaar te zijn tijdens het dragen, maar vandaag de dag wordt ze vooral gebruikt al opvallend accessoire. Dan zijn het vooral bretels met een opvallende print of felle kleur.