Al jaren ben ik gek op white wash meubelen. Het geeft meubels een enorm mooie wassing. Ik houd ervan om oude meubeltjes op te knappen en moderner te maken. Meer naar de tijd van nu zeg maar. Hoe het begonnen is weet ik nog goed. Op een antiek markt had ik een enorm mooie kast gekocht met karakteristiek houtsnijwerk die ik graag wilde benadrukken en mooier bij de kast uit wilde laten komen. Een normale verf zou juist dit houtsnijwerk minder goed benadrukken en zouden deze vormen juist minder goed zichtbaar zijn.

Een idee…

Op zoek naar verf in de winkel kwam ik met een vrouw aan de praat, die me de tip gaf om white wash voor mijn kast te gebruiken. Eerst had ik er een hard hoofd in want ik dacht in eerste instantie dat het hetzelfde effect zou hebben als normale verf. Alle verfwinkels af geweest, vond ik dan toch eindelijk de white wash. Thuis bracht ik het aan op de kast en de kast werd werkelijk prachtig. Helemaal naar de tijd van nu maar wel een stuk lichter waarbij de vormen en het houtsnijwerk goed naar voren kwamen. Nu gebruik ik enorm veel white wash voor mijn meubels omdat het mijn inrichting een open sfeer geeft. En de kast van toen? Die staat nog steeds te pronken in de woonkamer.