Veel mensen twijfelen er aan of ze dakrubber moeten nemen of niet. Er zijn verschillende voordelen van dit type materiaal op je dak en het is belangrijk dat je hier van op de hoogte bent, wanneer je het juiste type materiaal wilt selecteren. EPDM, de andere benaming voor dakrubber, is bijvoorbeeld heel sterk en rekbaar, maar dat is nog lang niet alles. Het materiaal wordt ook regelmatig gebruikt voor een renovatie van een plat dak.

Het midden oosten

Toen dakrubber voor het eerste gebruikt werd, bevond men zich in het Midden-Oosten. Hier schommelen de temperaturen enorm en dat is dan ook de reden dat men daar behoefte had aan een materiaal, dat zeer flexibel om kon gaan met deze weersomstandigheden. Dakrubber was hier het juiste soort materiaal voor.

Een zeer belangrijk voordeel van dakrubber zit hem in het feit dat het door jezelf geplaatst kan worden. Een echte doe-het-zelver kan een klus als dit wel aan. Daarmee bespaar je op de kosten, die gemoeid zijn met het plaatsen van het dakrubber door een professional. Met een EPDM folie en enkele handige tools of materialen (de juiste lijm om de dakrubberen platen goed de bevestigen, maar  ook rollers, dakprimers en het aansluitprofiel van de muur) komt het helemaal goed.

Goede investering in uw dak

Tevens gaat dakrubber zeer lang mee en is het materiaal enorm sterk. Tot liefst 400 procent kan het worden gerekt en dat is een extreem krachtige eigenschap. Zoals eerder vermeld is EPDM dakrubber goed bestand tegen de variërende weersomstandigheden en ook tegen UV-straling. Het laat damp door en kan de doorgroei van wortels weerstaan.

Als laatst is het ook zo dat dakrubber goed voor het milieu is, zeker vergeleken met Roofing. Het gebruiken van een rubberen dakbedekking zorgt dus voor tal van voordelen. Het is overigens niet verplicht om zelf te plaatsen; je kunt je zelf compleet laten begeleiden door echte vakmensen.