Muziekcafe De paap in Den Haag, gevestigd in de Papestraat, staat al meer dan dertig jaar bekend om de vele avonden live muziek per week. Op dit bekende podium zijn veel grote Nederlandse artiesten ooit begonnen, zoals Kane, Anouk en Direct. Tegenwoordig worden de live avonden voornamelijk gevuld met coverbands en beginnende bands met eigen werk.  De blijvende stroom aan bezoekers bevestigd dat live muziek nog steeds gewild is bij het uitgaande publiek.

Agenda

De programmering van De Paap is afwisselend en biedt ruimte voor vele muziek genres. Het podium wordt de ene dag bezet door een allround coverband, zo staat in maart bijvoorbeelde bekende Utrechtse coverband Day Out (website) geprogrammeerd, en de andere dag een stampende feestband gevolgd door een akoestisch trio met het meer subtiele werk. De programmering biedt ruimte voor verschillende genres, maar richt zich voornamelijk op pop en rock. Maar ook andere genres zijn regelmatig te vinden in De paap.

Publiek

Het publiek dat afkomt op de live muziek is al even gevarieerd als de bands en de muziek. De leeftijden varieren van tieners tot achter in de vijftig. De meeste coverbands nemen een flinke eigen fanbase mee die hun eigen sfeer meenemen. Dit maakt dat De Paap al jarenlang een groot succes is.