Bedrijven kunnen kiezen om te werken met een bepaalde polo, of een ander soort bedrijfskleding. Daarbij kunnen bedrijven kiezen voor een direct borduur op de kleding met zijn of haar naam (van de werknemer) erin verwerkt. Dit is echter een prijzige manier van de personalisatie van de werknemer. Vele bedrijven kiezen er daarom ook voor om persoonlijke badges te laten maken voor zijn of haar werknemers. Badges worden vaker gebruikt bij bijvoorbeeld de autosport, sportclubs of in ziekenhuizen.

Naambadges kunt u ook laten maken van plastic, waarbij u deze vervolgens op uw kledingstuk bevestigt. Dit is vooral enorm handig bij grote bedrijven waar er meerdere afdelingen zijn. Vaak ken je de namen van de mensen op je eigen afdeling wel, maar komt het vaak voor dat als je op een andere afdeling staat de namen van je collega’s niet kent. Een ziekenhuis is hiervan een goed voorbeeld.

Ook voor bedrijven die rondleidingen geven aan klanten maken vaak gebruik van de naambadges. Stel dat jij een rondleiding geeft aan klanten of bezoekers, en je komt een collega tegen, dan is het natuurlijk knullig zodra de werknemer de naam van zijn collega niet weet en kan benoemen. Naast dat een naambadge dus zeer handig is, brengt een naambadge ook professionaliteit en betrouwbaarheid met zich mee! Naambadges zijn dus een aanrader voor (grote) bedrijven!