badlakens

Misschien herken je het wel. ‘s Ochtends, voordat je naar je werk gaat, besluit je om direct na je werk te gaan sporten. Je pakt je sportschoenen, sportkleren, een handdoek en muziek mee voor tijdens de workout. Maar, in alle haast vergeet je na te denken over de sauna, waar je altijd in gaat na het sporten. Voor je naar de sauna gaat is het dan ook belangrijk dat je de juiste spullen meeneemt. Zo kun je optimaal genieten van je sessie in de sauna.

Badlaken

Stop dus nog snel een groot badlaken in je tas! Het liefst een van 190 cm lang, zo weet je zeker dat je er in de sauna languit op kunt liggen. Het is slim om een niet veel voorkomende kleur te kiezen. Als je handdoek tussen andere handdoeken komt te liggen heb je kans dat je de jouwe niet meer terug kunt vinden.

Handdoeken

Wij raden aan om 2 handdoeken mee te nemen. De eerste gebruik je om je tussentijds af te drogen en met de tweede droog je je op het einde mee af (na het douchen).

Badjas

Een badjas is erg fijn als je echt een dagje naar een wellness centra gaat. In dit soort centra zijn voor horecagelegenheden en dan is het lekker om even een badjas om te kunnen slaan. Neem niet een te dikke badjas mee, die wordt snel te warm.

Badslippers

Draag te allen tijde badslippers. Het is hygiënischer en in de meeste sauna’s ook verplicht. Stap je in de winter uit de sauna naar buiten, dan zul je ook geen koude voeten hebben!

flesje water

Flesje water

Omdat je zoveel zweet is het belangrijk om je vochtgehalte op peil te houden. Drink daarom genoeg water, anders heb je kans op hoofdpijn.

Shampoo en zeep

Vergeet je flesjes shampoo en zeep niet! In vele sportcentra bieden ze dit namelijk niet standaard aan.