Digitalisering eist zijn tol.

In Nederland wordt door verschillende organisaties veel aandacht besteedt aan onze gezondheid. En niet zonder reden. We worden met zijn alle steeds zwaarder, leven ongezonder en bewegen te weinig. Een van de voor de hand liggende reden is de digitalisering van onze maatschappij.

Een paar feiten op een rij:

  • 94% van alle Nederlanders hebben toegang tot internet
  • 40% gebruikt regelmatig tot vaak internet op zijn of haar werk
  • Gemiddeld brengen we zo’n 11 uur per week op internet door

Ondanks dat het gebruik van mobiele devices om te internetten sterk toeneemt, surft het merendeel van ons nog steeds op internet met de oude vertrouwde Personal Computer.

Gezond en fit op de werkvloer

Werknemers die dagelijks langer dan een uur achter elkaar zitten zijn gebaat bij het inlassen van beweegmomentjes. Hierbij kunnen we denken aan mensen die werkzaam zijn in administratieve beroepen, de zakelijke en financiële dienstverlening of transportsector.

Beweegmomentjes die makkelijk uitvoerbaar zijn:

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Verlaat je werkplek om te lunchen
  • Haal eens een kopje koffie voor je collega’s

Naast de noodzakelijke dagelijkse beweging wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan de juiste werkplek. Kantoorstoelen worden zo ontworpen dat er een minimale kans is op lichamelijke problemen zoals lage rugpijn, pijn in nek- en schouders of ongemak in het zitvlak en bovenbenen. Dat dit een absolute noodzaak is blijkt wel uit het feit dat teveel werknemers zich ziek melden met bovengenoemde klachten.

Een goede kantoorstoel is dus noodzaak. Helaas zijn deze over het algemeen erg duur en niet voor iedereen de juiste oplossing. Met als gevolg nog steeds lichamelijke klachten.

Zadelkruk een goed alternatief?

Naast regelmatig even pauzeren en bewegen zou een zadelkruk weleens het juiste alternatief kunnen zijn. Een zadelkruk heeft een ergonomische gevormde zadelzitting (denk aan het zadel van een paard) waardoor automatisch een goede stand van het bekken wordt gerealiseerd,en afknelling van de benen wordt voorkomen.Hiernaast wordt je door de vormgeving van het zadel min of meer gedwongen om in een gezonde en actieve houding te gaan zitten.

Een welkome bijkomstigheid is dat een zadelkruk geen grote investering betekent. Wel is het aan te raden om deze bij een specialist aan te schaffen die u kan adviseren over de juiste zithoogte en dergelijke.

Eén van deze specialisten is Goedkopezadelkruk.com.