Het basisonderwijs is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar in het reguliere onderwijs. Hoewel het basisonderwijs al wel gevolgd kan worden vanaf het vierde levensjaar, is pas vanaf de vijfde verjaardag het kind leerplichtig. Een school waar basisonderwijs wordt aangeboden, is en heet een basisschool. Sinds 1985 bestaat de basisschool door middel van “de wet op het basisonderwijs”.  Voor 1985 was er een onderverdeling tussen in lagere scholen en kleuterscholen. In Nederland hebben we ongeveer 3600 basisscholen.

Mijn kinderen

Ik ben een moeder van 2 kinderen. Een jongen van 8 en en meisje van 6. Alle twee zitten ze op een basisschool in  Dordrecht. Ze hebben het hier hartstikke naar hun zin en komen elke dag met erg veel plezier naar school en gaan ‘s middags weer met een blij gezicht naar huis. Dit doet mij erg goed om te zien dat zij zo veel plezier hebben in het naar school gaan. Met de dag merk ik verschil in de sociale omgaan, dat ze zich daar steeds beter in ontwikkelen. Ik vind dit erg fijn om te zien en hoop dat ze door blijven gaan met leren.

Voor dat ze naar de basisschool in Dordrecht gingen, zaten ze op het kinderdagverblijf in Dordrecht. Hier hadden ze het ook heel erg naar hun zin. Op dit kinderdagverblijf hebben ze mijn kinderen erg goed voorbereid op de basisschool. Hier ben ik ze erg dankbaar voor.