De military Boekelo een geweldig paardenevenement in Boekelo. Dit jaar wederom in het prachtige Twente. Naast een mooi paardenevenement ook een plek waar netwerken centraal staat. Eén van de grotere business evenementen van Twente.

Om alle mensen plaats te bieden zijn er een heleboel grote evenementen tenten neergezet. Alleen het evenement vind plaats in oktober. Je bent dus niet gegarandeerd van mooi weer. De tenten zullen dus verwarmd moeten worden. Waar vroeger grote diesel kachels de tenten verwarmden werd er dit jaar gekozen voor een groene oplossing.

De keuze viel op de pellet kachel, een ontzettende grote container met daarin pellets en een grote pelletkachel. Door grote buizen werd er warme lucht de tent ingeblazen. Het voordeel was dat de pelletkachel continu branden ook in de nacht. De dieselkachels werden in de nachtelijke uren uitgezet.

De tenten waren uitstekend verwarmt op een groene manier met veel minder co2 uitstoot dan normaal. Een goed initiatief voor een evenement dat voor het grootste in de natuur plaats vind. Veel mensen weten niet dat je ook thuis kunt kiezen voor een pelletkachel. Maar natuurlijk ook bedrijven kunnen worden voorzien van deze kachels. Als we allemaal een beetje bijdragen aan de verbetering van het milieu dan komen we er wel. Door middel van een pelletkachel komen we een heel eind.