Steeds meer jongeren vinden hun weg op het internet en gaan hun vuurwerk online bestellen. Over het algemeen levert dit geen problemen op, totdat men overgaat tot illegaal vuurwerk online bestellen.

De laatste jaren gebeurd dit steeds meer, jongeren gaan hun vuurwerk uit Polen halen. Pools vuurwerk is gevaarlijk, knalt hard en heeft vaak geen Nederlandse gebruiksaanwijzing. Hierdoor gebeuren er regelmatig ongelukken.

Jongeren bestellen ook steeds meer illegaal Pools vuurwerk via het internet. Deze webshops verzenden vaak de bestellingen via de post, wat ook een groot gevaar oplevert. De mensen die deze pakketjes leveren hebben er geen idee van dat er gevaarlijk vuurwerk in het pakketje zit, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren. Pools vuurwerk kan de kracht hebben van een handgranaat en is super gevoelig. Door de flitspoeder en andere stoffen die vaak in het vuurwerk zijn verwerkt kan het vuurwerk door een  klein vonkje ontploffen. Het buskruit dat alleen in Nederland is toegestaan is stukken minder gevoelig.

Jongeren gaan vaak pools vuurwerk online bestellen omdat het stukken goedkoper is om het via internet te bestellen. Plus dat het vuurwerk het hele jaar door verzonden kan worden, waardoor de kans kleiner is om gepakt te worden. En het pakket is binnen een week in huis.

Dit probleem kan tot nu toe niet goed aangepakt worden, omdat het onmogelijk is om alle pakketten met pools vuurwerk te onderscheppen. Ook kunnen ze onmogelijk alle sites blokkeren waar pools vuurwerk wordt verkocht, omdat het verboden is om deze sites te blokkeren. Dus blijven jongeren pools vuurwerk online bestellen.