Powerpivot is een uitbreiding op Excel 2010. Met deze uitbreiding kunt u grote hoeveelheden gegevens analyseren. Het is zelfs mogelijk om dit te doen als de data uit meerdere bronnen afkomstig is. Het grootste voordeel van Powerpivot is dat de data razendsnel geanalyseerd, gevisualiseerd en gedeeld kan worden. De visualisatie van de data is met Powerpivot voor Excel 2010 ook erg aangenaam. U wordt niet meer geconfronteerd met meterslange tabellen, maar met grafische dashboards die u in één oogopslag de gewenste resultaten voorschotelen.

Heeft u Excel 2010 en Powerpivot plus een databestand met vele miljoenen records, dan kunt u deze data gemakkelijk analyseren. Wellicht heeft u een webshop waar tientallen of honderden bestellingen per dag worden geplaatst. Misschien werkt u bij een verzekeraar waar u per dag enorm veel declaratiegegevens te verwerken krijgt. In welke bron u deze data ook heeft verzameld, Powerpivot kan het uitlezen en analyseren. De relaties tussen bepaalde gegevens worden in kaart gebracht zodat u goed onderbouwde beslissingen kunt nemen voor uw operationele activiteiten.

Maakt uw bedrijf gebruik van Excel, dan kunt u hier maximaal één miljoen regels in verwerken. Maar tegenwoordig bestaat het gemiddelde bestand met gegevens uit veel meer dan één miljoen regels. En dat is precies waar Powerpivot om de hoek komt kijken. Powerpivot voor Excel 2010 heeft geen limiet, dus of u nu vier miljoen of veertig miljoen regels data heeft, dit programma kan het voor u combineren en verwerken. Bovendien werkt Powerpivot razendsnel.