Projectmanagement is eigenlijk het beheersen van projecten als projectplanner. Eigenlijk ben je ook een beetje een risicomanager.Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Dit mag je zelf bepalen als projectmanager.

Projectmanagement is het werk van projectleiders en omvat doorgaans verscheidene deelprojecten met bijbehorende teams en teamleiders.

Eigen ervaring

Afgelopen jaar werk ik voor het zesde jaar als projectmanager bij een bedrijf. Ik heb hier 6 jaar lang gewerkt met veel plezier en inzet. Ik ben het niet zat na 6 jaar maar ben wel toe aan iets nieuws en een iets uitdagende baan. Ik heb mij ingeschreven bij een uitzendbureau maar verder heb ik daar nog niks van gehoord. Tot op de dag vandaag nog steeds niet. Sinds een week geleden wist ik niet wat ik wilde gaan doen in de tussen tijd. Toevallig werkt een goede vriend van mij in een bedrijf dat websites bouwt. Hij heeft mij wat uitgelegd over het bedrijf en vertelde mij dat ze nog een projectmanager zochten. Ik ben hier natuurlijk meteen op in gegaan en heb een sollicitatie verstuurd met mijn cv erbij. Na een dag kreeg ik een reactie dat ik van harte welkom was om op gesprek te komen. Na dit gesprek was ik erg enthousiast en was heb ik deze baan met beide handen aangepakt.