Wat doen psychologen?

Een psycholoog helpt u op momenten dat u er zelf even niet meer uitkomt. Dat kan bijvoorbeeld zijn als u in de knoop zit met uzelf of als er problemen zijn in de relationele sfeer. Een psycholoog probeert je te helpen door gesprekken met je te voeren en daar in aan te geven welke perspectieven er zijn. En schetst je een beeld van oplossingen en mogelijkheden. Wel probeert een psycholoog het erg dicht bij de persoon (client) te houden.

Het mindere leuke van deze gesprekken is dat een psycholoog je ook confronteert met je eigen gedrag. Niet om je slecht neer te zetten maar vooral om je tot besef te doen komen. Want iemand die zelf naar een psycholoog gaat snapt dat er iets is wat niet in de haak is. Door de situatie van verschillende kanten te bekijken en de mogelijkheden te laten zien kan iemand er erg veel aanhebben.

Met welke problemen kan men naar een psycholoog:

Je kunt eigenlijk met alle problemen naar een psycholoog. Of het nu gaat om seksverslavingen, relatieproblemen, persoonlijke problemen of het omgaan met hoogbegaafdheid. Kun jij met je problemen terecht bij psychologen? Ja dat kan als je maar wel wilt.