Wat is een sauna?

Wat is een sauna eigenlijk precies, en waar komt het vandaan? De oorsprong van de sauna ligt in Finland. De sauna is ontstaan in waarschijnlijk kuilen van heuvels, deze ruimtes werden dan gebruikt als onderdak in de koude wintermaanden. Men legde stenen in de kuilen en deze werden vervolgens opgewarmd tot ze gloeiend heet waren. Vervolgens werd er dan water overheen gegooid, zo kwam er meer warmte door de stoom die van de warme stenen afkwam. De temperatuur liep soms zo hoog op dat men de kleren uit konden trekken, en zo werd dan een sauna gecreëerd.

In de huidige sauna nabij Arnhem wordt de omgevingstemperatuur verhoogd opdat het lichaam gaat zweten.

Gebruik sauna Apeldoorn

Wanneer men een bezoek brengt aan een sauna in Apeldoorn en omstreken moet het gehele lichaam aan dezelfde temperatuur worden blootgesteld. Bij het zitten op een bank in de sauna in bijvoorbeeld Apeldoorn is het beter om de voeten op te trekken om in dezelfde temperatuurzone te zijn als het overige lichaam. Het is belangrijk dat wanneer je bijvoorbeeld een bezoek brengt aan een sauna nabij Apeldoorn dat het gehele lichaam aan dezelfde temperatuur wordt blootgesteld. Wist je trouwens dat het bovenin de sauna, op de hogere banken warmer is dan onderin de sauna? Dit komt omdat de warme lucht altijd opstijgt.

Meer informatie sauna Arnhem

Wil je graag nog meer weten over het gebruik van een sauna nabij Arnhem? En wil je weten wat een sauna met je doet? Of wil je graag een keer een bezoekje nemen aan een sauna nabij Apeldoorn? Neem dan een kijkje op de website!