De euro crisis is anno 2013 nog in volle gang, de staatsschulden en hoge werkloosheid zijn het gesprek van de dag. Elke Nederlander kent wel een individu of een gezin dat in financieel zwaar weer verkeert, is sommige gevallen zo ernstig dat er flinke schulden ontstaan. Werkgevers krijgen te maken met werknemers die minder functioneren doordat ze de hele dag bezig zijn met hun financiële perikelen. Professioneel advies kan in deze situaties een uitkomst bieden. De Sociale Raadsvrouw houdt zich bezig met het tot een goede oplossing van de problemen door hulp bij schulden te bieden.

Wat zijn de voordelen van de schuldhulp voor de werkgevers?

Werkgevers die tijdig hulp inschakelen voor hun werknemers kunnen daar de vruchten van plukken. Werkgevers zullen merken dat de werknemers:

  • Een hogere productiviteit krijgen
  • Werknemers zich minder snel ziek melden
  • Werknemers minder gestrest zullen zijn

Vaak wordt de schuldhulp voor de werknemers vergoedt, een win win situatie voor beide partijen.

De budgetcoach

Door het inzetten van budgetcoaches is dat tijdens het gehele traject de werknemer leert om te gaan met de eigen administratie. Daarnaast neemt de budgetcoach het contact met alle bijkomende partijen als gemeentes, schuldsanering en eventueel de loonadministratie op zich. De schuldhulp zal voor zowel de werknemers en werkgevers de financiële situatie begeleiden en verbeteren. Want als de schulden eventjes teveel worden is altijd schuldhulp mogelijk.

De Sociale Raadsvrouw