Online zoeken is tegenwoordig natuurlijk de normaalste zaak van de wereld geworden. Waar je in het verleden vooral in landelijk, regionale of lokale kranten of folders keek naar aanbiedingen kun je tegenwoordig dit allemaal vinden op het internet. Je hoeft ook geen Gouden Gids meer open te slaan om een sloperij te vinden. Alles is binnen een tiental seconden gevonden via het internet. Zo ook een lokale of landelijk opererende sloperij.

Eigen website
Sloopbedrijven zijn ook nadrukkelijk vertegenwoordigd op het internet. Ze moeten ook wel, want zonder een goede internetsite red je het tegenwoordig niet. Op een site van een sloperij lees je meestal de specialisaties van het autosloop bedrijf. Soms is het namelijk zo dat ze alleen bepaalde merken slopen of demonteren. Dit heeft een verklaarbare reden. Stel dat ze alle auto’s zouden slopen, dan zouden ze een enorm magazijn krijgen met allerlei onderdelen van verschillende merken.  Dat er allemaal verschillende merken zijn maakt natuurlijk niet uit, maar als ze hebben een gigantisch magazijn nodig om alles op te slaan. Dat is nou niet bepaald praktisch.

Je ziet dus eerst of ze jouw auto ook kunnen slopen. Is dat het geval, dan kun je ze contacteren. Als het onzeker is of niet duidelijk is middels de website of ze jouw website ook kunnen slopen dan kun je de desbetreffende autosloperij het best bellen. Verder vind je ook de vergoeding soms op de site die je kunt ontvangen wanneer je jouw auto bij de sloper brengt. Meestal hebben ze ook een online magazijn.