De sloopbranche is in Den Haag nog altijd een branche waar wel geld in valt te verdienen. Door de crisis is het wel wat minder geworden, omdat mensen steeds langer wachten met het vervangen van hun auto. Dat betekent natuurlijk wel dat er over een paar jaar tot circa 10 jaar steeds meer sloopauto’s zullen komen en dat het een interessante branche zal blijven.
Is het interessant om er zelf één te beginnen in Den Haag?
Sommige mensen lopen al enge tijd rond met de gedachte om een eigen autosloperij Den Haag te beginnen. Dat kan net zo goed een sloopbedrijf zijn, maar je wilt natuurlijk wel weten over het interessant is om zo’n bedrijf te starten. Er moet wel potentie zijn en er moeten mensen naar jou toe komen voor het slopen van een auto. Als die mensen er niet zijn, dan kun je natuurlijk wachten tot je een ons weegt, maar echt rendabel is het dan niet om           zo’n bedrijf te runnen.

Je moet natuurlijk ook wel ervaring hebben met het slopen van auto’s. Een sloopauto is niet een voertuig waar je zo maar met een hamer in kunt gaan slaan. Nee je moet alles zorgvuldig uit elkaar halen en alle onderdelen op een zorgvuldige wijze opslaan. Dergelijke werkzaamheden vergen zeker enige expertise en dus moet je wel ervaring hebben.

Als je een bedrijf wilt gaan registreren bij de Kamer van Koophandel en een locatie op het oog hebt moet je wel weten dat je ook niet zo maar een sloperij kan opzetten. Je hebt hier allerlei verschillende vergunningen voor nodig en je verkrijgt die vergunningen ook niet zomaar. Momenteel kun je gebruik maken van sloopregeling Den Haag.