Een sociale werkplaats Amsterdam wordt vaak al snel afgedaan dat de kwaliteit er slecht is. Zo zijn er veel mensen die al heel erg snel gaan denken dat een sociale werkplaats geen goede producten af kan leveren, maar in de werkelijkheid is dat natuurlijk helemaal niet zo. Zo bestaat er ook een sociale werkplaats die zich gespecialiseerd heeft op het verpakken van goederen.

Voornemens zijn niet altijd waar.

Kijk, natuurlijk weet iedereen dat er ook bedrijven bestaan waar je van een sociale werkplaats niet de kwaliteit kunt en mag verwachten dan die bij een normale werkplek, maar zoals altijd bestaan er ook uitzonderingen. Zoals altijd, bestaan er uitzonderingen. Zo zit er ook een sociale werkplaats in Nederland die gewoon de kwaliteit biedt die je ook van een professioneel bedrijf kunt verwachten. Dit wordt ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd. Dat is niet hetgene dat je bijna dezelfde kwaliteit kunt en mag verwachten, maar zo mag het gene noemen dat er sociale werkplaatsen zijn.

Sociale werkplaats Ede

Een dezelfde wekrplaats zit er ook in Ede. De kwaliteit die daar wordt aangeboden is vaak zelf nog beter dan bij volledig professioneel bedrijf. Niet dat ik nu zeg dat deze sociale werkplaats niet professioneel is, maar je weet hoogstwaarschijnlijk wel wat ik bedoel.