Door de jaren heen veranderd er op postgebied ook een heleboel. Daar waar vroeger door de PTT de volgende soorten post werden onderscheidden: Partijzendingen, losse postzendingen, briefpost zendingen, pakketten en express post. Tegenwoordig nemen de pakketzendingen toe vanwege het grote aantal webshops. De andere postsoorten nemen af. Hoe kan dit eigenlijk?

Dit komt door de komst van de digitale post. Smsjes, e-mails en ga zo maar door. Er zijn een heleboel mogelijkheden om iemand digitaal te bereiken. Bij een heleboel bedrijven zien werknemers helemaal geen post meer. De post wordt in de postkamer gedigitaliseerd en gemaild naar de juiste persoon binnen het bedrijf. De gedigitaliseerde post komt direct in een database waar het zolang bewaart kan worden als men wilt.

Digitale post kent een aantal belangrijke voordelen:

  • U bent minder afhankelijk van handmatige handelingen
  • Alle documenten zijn gemakkelijk te vinden in een database
  • Een zeer snelle verwerking van de inkomende documenten
  • De kans op het kwijt raken van de documenten wordt alsmaar kleiner

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan eens een kijkje op de website van Infominds.nl. Infominds is specialist op het gebied van digitale postverwerking. En het bieden van oplossingen daarvoor. Zolang nog niet alle post via de digitale manier gaat is dit een uitstekende oplossing.