Een psycholoog is iemand die expertise heeft op het gebied van het vak psychologie. Belangrijk om te weten is dat een psycholoog geen arts is. We kunnen wel onderscheidt maken onder psychologen. Zo kennen we eerstelijnspsychologen, dit betekent dat deze psychologen direct zonder doorverwijzing benaderd kunnen worden zonder dat daar een doorverwijzing van een art voor nodig is. Mocht een psycholoog er zelf niet uitkomen dan ken deze een doorverwijzing geven voor een psychiater of een psychotherapeut.

Een psycholoog kan ingezet worden voor een heleboel verschillende menselijke problemen. Zo kunt u een psycholoog inschakelen bij relatieproblemen, verslavingen, persoonlijke issues. Eigenlijk alle persoonlijke problemen waar u zelf niet uitkomt kunt u samen proberen op te lossen met een psycholoog.

Psychologen zijn hulpverleners en zullen er samen met jou alles aan doen om tot een oplossing te komen. Vaak valt psychologische zorg onder je zorgverzekering dus voor toren hoge rekeningen hoeft men niet bang te zijn. Is de stap te groot overleg dan eerst met je huisarts voordat je een psycholoog benaderd.

Vaak kan een huisarts je toch doorverwijzen naar een psycholoog die zijn expertise heeft gelegd in bepaalde gebieden. Wacht niet langer en krop je problemen niet op. Maar laat je helpen door een psycholoog, want ze bijten echt niet!