Bij speeltoestellen is de kwaliteit nog belangrijker dan bij ander speelgoed. Om te zorgen dat de gekozen speeltoren ook werkelijk goed is, kunnen de volgende kenmerken van een goed speeltoestel, bijvoorbeeld een van Wickey, helpen.
Op de eerste plaats komt de vraag of alle verbindingen goed vastzitten, en of ook de balken en andere houtdelen stabiel zijn, bij een schudtest mag niets wiebelen. Bovendien moet een goed speeltoestel een goed dak van massief hout hebben, eventueel verbonden met een hoogwaardig kumststofzeil, zoals bijvoorbeeld op een huifaanhangwagen. Dun, goedkoop plastic zal niet lang goed blijven. Ook het hout zelf moet door middel van impregnering tegen weersinvloeden worden beschermd. Niet-geïmpregneerd.hout moet niet worden gebruikt.

Verticale ladders zijn moeilijk te beklimmen, een schuine ladder met een vaste verbinding zijn veiliger voor kinderen en verhogen ook nog eens de stabiliteit. Een ander veiligheidskenmerk zijn de schroeven en verbindingen, deze mogen niet uitsteken. Elke Wickey-klimtoren is afgewerkt met verzonken schroeven.
Handig is een modulair opgezette klimtoren. Omdat hij steeds met nieuwe modules kan worden uitgebreid, blijft hij aantrekkelijk voor kinderen.
Een mooie foto van een speeltoestel is niet genoeg om een keuze te maken. Gedetailleerde informatie, bijvoorbeeld over de afmetingen, speelt een belangrijke rol bij de keuze. Datzelfde geldt voor accessoires: Wat wordt meegeleverd, en wat moet extra worden aangeschaft? Een speeltoestel van Wickey wordt altijd geleverd met alle benodigde onderdelen. Ook zijn alle houtdelen voorgeboord en precies op maat gezaagd, waardoor eenvoudig en veilig opbouwen eenvoudig wordt en de kinderen altijd veilig op de toren kunnen spelen en klimmen.