Als je even helemaal tot jezelf wilt komen, en alle stress van je af wilt hebben, dan is er de mogelijkheid om in retraite te gaan. Even niet druk, even niet in de file staan, en even niet telefoneren met iedereen die je kent. Als je in retraite wilt hoef je niet direct naar een ver land, je kunt het ook gewoon in Nederland doen. Op verschillende locaties zijn er woningen en programma’s beschikbaar voor mensen zoals jij. Over het algemeen zijn deze locaties erg rustig, bijvoorbeeld in een boerderij of ergens anders op het platte land, ver van de drukte van het dagelijks leven. Natuurlijk ben je tijdens zo’n stilte retraite niet alleen, er zijn ook nog andere mensen bij betrokken. Over het algemeen zijn er 1 -3 leiders bij zo’n groep, ook afhankelijk van het aantal deelnemers. Daarnaast zijn er natuurlijk meerdere mensen bij zo’n retraite. Al deze mensen zitten waarschijnlijk in hetzelfde schuitje als jij, ze zijn dringend toe aan rust en stilte.

Lichaam belangrijk bij het tot rust komen

Wanneer je in retraite gaat, wil je dat het hoofd leeg maken van gedachten. Je lichaam speelt daarbij een grote rol. Zo is koffie bijvoorbeeld een boosdoener die veel stress in het lichaam kan veroorzaken. Het is tijdens de retraite dus een goed idee om goed voor je lichaam te zorgen. Gezonde groenten kunnen daarbij een grote rol spelen. Zet ook alcohol en sigaretten even aan de kant, deze middelen zorgen ook voor stress in je lichaam. En dat wil je in deze retraite nu juist zoveel mogelijk beperken!

Je hoofd leegmaken door een wandeling

Frisse lucht en beweging zijn ook goed voor het lichaam. Daarom gaan wij natuurlijk ook een aantal leuke wandelingen maken is het bos. Misschien wandel je wel vaker, of wellicht doe je het vrijwel nooit. Je zult merken dat je gedachten veel helderder worden tijdens een goede wandeling. Je leer luisteren naar je lichaam, en het piekeren zet je eventjes op zij. We maken wandelingen met de groep, als het je goed bevalt kun je natuurlijk altijd zelf ook nog op pad gaan. Meer informatie vind je hier.