Het zoeken van een kamer in de stad waar je graag wilt studeren is niet gemakkelijke. Er moet moeite voor gedaan worden. Hospiteren, bezichtigingen, afwijzingen en vieze studenten huizen passeren de revue. Vele hebben al de hele inrichting bij elkaar verzameld alleen de kamer ontbreekt nog. Daarom hebben we de volgende tips voor je! Of je nou een kamer in Nijmegen, Utrecht of Amsterdam zoekt zorg ervoor dat je deze tips in je achterhoofd hebt.

 1. Zorg dat je er snel bij bent:
  Het is van belang dat je snel reageert op kamers, je bent namelijk niet alleen opzoek naar een kamer. Zorg ervoor dat je snel bent met je reactie.
 2. Reageer op meerdere kamers:
  De kamer gezien van je dromen? Ga er maar niet direct vanuit dat je die kamer krijgt. Zorg ervoor dat je meerdere lijntjes uit gooit. Dan kun je er vanzelf eentje binnen halen.
 3.  Netwerken , netwerken en nog eens netwerken.
  Zorg dat je veel mensen laat weten dat je een kamer zoekt, zet het op Facebook en Twitter en wie weet waait er vanzelf iets bij je aan.
 4. Wil het niet lukken? Er zijn vaak ook studenten die tijdelijk hun kamer te huur zetten i.v.m. met een buitenlandse stage. Zo kun je daarna rustig verder kijken.
 5. Ken je meerder mensen die gaan studeren? Overweeg om een gezamenlijk appartement te huren. Vaak is dit een stuk luxer dan een studentenkamer.

We hopen dat je wat een deze tips hebt bij het vinden van een kamer!