Day Out werd na afloop door de gehele jury en door het publiek uitgeroepen tot beste coverband van Nederland. Dit had de band te danken aan een aansluitende reeks van waanzinnige optredens in de voorrondes, de halve finale en de finale. Keer op keer liet de band zien een goede performance te kunnen neerzetten die vooral overtuigde door de strakke begeleiding en de energieke vocalisten Rijnette en Aart Jan. De band speelde de  beste Nederlandstalige en Engelstalige muziek wist het publiek het hele optreden mee te slepen.

Biografie coverband

Day Out is al jarenlang actief in coverland en kan worden gerekend tot de betere coverbands van Nederland. De bandleden zijn al ruim vier jaar bij elkaar en zijn dus zeer goed op elkaar ingespeeld. De band wordt vaak geroemd vanwege de echte feeststemming die ze brengen en de manier waarop ze het publiek betrekken bij hun bruisende optredens. Tijdens hun shows is het publiek elke minuut geboeid en wordt er vanaf de eerste noot meegezongen, gedanst en geswingd. Het repertoire van de coverband is zorgvuldig gekozen om hier aan bij te dragen en de nummers worden strak neergezet door de instrumentalisten.  De sterke vocalen van zanger Aart Jan en zangeres Rijnette maken de band helemaal compleet. Zie voor meer informatie hun website.

Keuze

De belangrijkste keuze om te maken is de keuze voor een DJ of live band. Er zitten wezenlijke verschillen en die zetten we hierbij op een rijtje. Over het algemeen is een DJ goedkoper omdat deze alleen komt en minder apparatuur gebruikt. Een gemiddelde band heeft gauw een bezetting van vier tot zes muzikanten en die moeten natuurlijk allemaal hun brood verdienen. Een DJ is vaak wat breder in de keuze van zijn muziek, maar heeft weer minder mogelijkheden om de zaal mee te krijgen en de interactie met het publiek te zoeken. Juist coverbands zoals Day Out staan bekend om hun interactie met het publiek en de sfeer die ze daarmee kunnen brengen. Bands zijn er ook in alle prijsklassen te boeken, afhankelijk van kwaliteit, beroeps of hobby, etc. Voor DJ’s geldt hetzelfde. Je kunt gaan voor Tiesto of voor een locale hobbyist die graag in de weekenden plaatjes draait. Het prijskaartje is natuurlijk heel verschillend.

Zoektocht naar coverband

Je weet nu wat je wilt en dan begint de zoektocht naar de juiste muzikanten voor je coverband in wording. Er zijn verschillende manieren om muzikanten te vinden, we noemen hier de meest gebruikte.

Een advertentie plaatsen op Marktplaats is een prima manier om muzikanten te zoeken. Er is een aparte rubriek voor die veel gebruikt wordt. Geef in je advertentie heel duidelijk waar je naar op zoek bent, wat je ambitie is, wat voor muziek je wilt spelen enz. Day Out heeft op deze manier al haar muzikanten bij elkaar gevonden

Er zijn diverse muzikantenbanken te vinden op internet waarop coverbands en muzikanten elkaar kunnen vinden. Bands kunnen een advertentie plaatsen om muzikanten te vinden en muzikanten kunnen zichzelf aanbieden voor bands. Het voordeel aan de muzikantenbanken is dat ze zich heel specifiek richten op koppeling van bands en muzikanten. De meeste zijn daarbij opgedeeld naar regio, wat het zoeken makkelijker maakt. De bekendste is Muzikantenbank.nl.