Training persoonlijke ontwikkeling

Toen je klaar was met je opleiding, hoopte je misschien dat je klaar was met leren. Fout! Tegenwoordig moet je je leven lang blijven leren. Werkgevers willen graag dat medewerkers zich blijven ontwikkelen, en vaak willen ze daar in investeren. Een training persoonlijke ontwikkeling kan je helpen om jezelf te blijven ontwikkelen.

Een persoonlijk ontwikkelingsplan kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling

Om een persoonlijk ontwikkelingsplan te kunnen maken, kun je je afvragen

  • waar ben ik goed in?
  • wat doe ik graag?
  • wat voor type mens ben ik?
  • en gebruik ik dat in mijn huidige baan?
  • wat kan ik doen om mijn functie beter te vervullen?
  • in welke richting wil ik me verder ontwikkelen?
  • wat is mijn persoonlijke visie?
  • wat zijn mijn ambities? (wat wil ik over vijf of tien jaar bereikt hebben?)
  • en wat zou ik daarvoor moeten leren?

Vaak is het lastig om zelf de antwoorden op deze vragen te vinden. Er zijn veel personen die hebben geleerd om je hierbij te helpen. Samen met jou gaan zij op zoek naar de antwoorden op je vragen om je zo in een richting te sturen die bij je past. Zoek bijvoorbeeld eens in Google op ‘persoonlijke ontwikkeling training’. Zat mogelijkheden! Zorg dat iemand past bij jouw wensen en ideeën.