Ze zijn niet zo vaak meer in de winkel te zien, maar we willen u toch overtuigen van het nut en de voordelen van de aloude en traditionele meidenkasten!

Het is het multifunctionele meubelstuk dat veel mensen vaak vergeten bij het inrichten van hun huis. Vaak kijkt men naar open buffetkasten, boekenkasten of massale en torenhoge kasten. Maar meidenkasten bieden zoveel voordelen! Ze zijn doorgaans ongeveer anderhalve meter hoog. De breedte verschilt altijd per model. Wilt u de kast voor de woonkamer gebruiken? Dan is een indeling met legplanken natuurlijk het handigste. Maar ze zijn ook handig voor welke slaapkamer dan ook. En dan natuurlijk het beste ingedeeld met een leg- en een hanggedeelte.

Door de geringe hoogte zijn meidenkasten niet vreselijk aanwezig in de huiskamer. En u kunt er nog enkele leuke accessoires opzetten om het geheel wat meer aan te kleden. Doordat ze bijna altijd beschikken over afgesloten deuren, kunt u er al uw losslingerende spullen in opruimen, zonder dat het in het oog springt. Dus daarmee blijft uw huis lekker netjes. De afwerking van het hout is natuurlijk helemaal aan uzelf. Houdt u van een rustieke en een traditionele inrichting? Dan is een blank eikel model misschien de beste keuze. Maar uiteraard kunt u ook een grenen meidenkast laten maken en die laten verven in de kleur die het beste bij uw inrichting past.

Meidenkasten in verschillende afwerking

Hopelijk hebben we u overtuigd eens naar de verschillende modellen meidenkasten te gaan kijken. Ze zijn er in allerlei soorten afwerkingen. Van witte versies tot blank eiken of grenen, van een kant en klaar model tot maatwerk. Klik gewoon eens op de link bovenaan in dit artikel om te zien wat er allemaal mogelijk is.