Een workshop met paarden, ik was er zelf nog niet echt bekend mee. Mijn baas kwam eens met het voorstel om ons team in te schrijven voor zo’n workshop met paarden. Hij had van andere directeuren gehoord dat een workshop met paarden de medewerkers heel goed zou kunnen doen, aangezien met deze workshops de nadruk wordt gelegd op wat mensen uitstralen. Ofwel mensen worden bewust van hun eigen gedrag.

Coachen met paarden

Het grote voordeel van een workshop met paarden is dat paarden jou als persoon exact teruggeven wat je overbrengt en/of uitstraalt. Ze spiegelen wat je uitstraalt in je houding, communicatie en gedrag door je bijvoorbeeld te volgen of juist niet. Paarden geven eerlijk en direct feedback zonder verdere bijbedoelingen.

Daarnaast kun je bij een paard veilig uitproberen wat er gebeurt als je iets in je houding of gedrag verandert. Een paard is namelijk heel erg eerlijk, manipuleert totaal niet en heeft dan ook totaal geen oordeel over een persoon. Daarom is een workshop met paarden zo bijzonder. Praktijkervaring geeft je direct inzicht in jezelf.

Dus bent u een werkgever of werknemer, en lijkt dit de ultieme test voor jouw team? Schrijf je dan in voor een workshop waar wordt gemerkt met paarden. Het is naast een unieke ervaring natuurlijk ook zeer leerzaam voor iedereen!