Het coachen met paarden is een unieke manier om uzelf te ontdekken. Een paard geeft een eerlijk en duidelijk beeld van uw eigen gedrag en uitstraling. Het werken met paarden is als het werken met jezelf. Een paard weerspiegelt namelijk datgene dat u uitdrukt. Ze spiegelen wat u uitstraalt in je houding, communicatie, gedrag door je bijvoorbeeld te volgen of juist niet.

Workshop

Een workshop met paarden is bij uitstek geschikt voor ontwikkelingsvragen op het gebied van bijvoorbeeld; weerbaarheid, leiderschap, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit, presentatietechnieken, omgaan met agressie en zo heeft u nog vele manieren waardoor u uzelf kunt leren door middel van gebruik van een paard.

Na afloop van een workshop weet u precies wat er wel of niet veranderd moet worden aan uw houding. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie, houding en gedrag van uzelf, die u door middel van de workshop een nieuwe dimensie kunt geven. Ofwel u ervaart en voelt hoe een kleine verandering een enorm effect kan hebben op uw omgeving.

Het communiceren met paarden gebeurd onder deskundige begeleiding en ervaring met paarden is niet nodig. U bent niet verplicht om bijvoorbeeld op het paard te rijden, of lichamelijk contact met het paard te maken. Het werken met een paard, is niets anders als het werken met uzelf.