Overal wordt in bedrijven gezocht naar efficiëntere werkwijzen. Projectmatig werken is een goed antwoord op deze ontwikkeling. Er is daarom grote behoefte aan projectondersteuners ontstaan. De Project Academie heeft een uniek vijfdaagse training ontwikkeld onder de naam “introductietraining PMO”.  Deelnemers kunnen hiermee bereiken dat zij de samenhang tussen staande en de projectorganisatie begrijpen de invloed daarvan op hun werk als PMO’er. Ook leren de deelnemers alle belangrijke kenmerken van de diverse Projectmanagementmethodieken maar vooral zeer handige tools en technieken om de projectmanagers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wat is PMO nu precies? PMO kan een afdeling zijn: Project Management Office of een persoon (Project management Officer). Het gaat om verzorgen van processen  en het het meehelpen bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld tools & templates en handleidingen. Een PMOer zorgt ook voor alle rapportages voor o.a. het management die graag tijdig willen weten hoe het er met de projecten voorstaat.  Ook de project managers zijn heel blij met deze ondersteuning in het dagelijks werk. De PMO richt zich ook op  opleiding van de projectmanagers, beheer van alle projectdocumenten en audits en houdt literatuur bij rondom het vakgebied.

Het is een zeer leuke en afwisselende training die ook bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling. Deze nieuwe opleiding start in het najaar van 2013.

“Ik ben blij dat er nu een opleiding is die mij de kans geeft mijn werkveld te verbreden. Ik ben al jaren management-assistente en merk dat er steeds meer (deeltijd)projectleiders bijkomen in onze organisatie. Zij vragen om specifieke ondersteuning.We gaan in de toekomst met een projectbureau beginnen dus deze opleiding komt voor mij als geroepen”. S. Schotveld, Gemeentelijke instelling.