Als je een auto naar de sloop hebt gebracht krijg je hier geld voor. Je kunt je auto ook laten brengen. Dit bedrag is helaas niet genoeg om meteen weer een nieuwe auto te kopen. Het is een kleine maar een te rechtvaardigen vergoeding voor de onderdelen en materialen die nog intact zijn en ze van je overnemen. De meeste mensen weten hoe het werkt bij een autosloperij en weten ook precies voor welke onderdelen ze veel geld kunnen krijgen.
Stel je hebt een nieuwe auto gekocht en krijgt een ongeluk, de auto is total loss en niet meer te redden. Je besluit de auto naar het autodemontage bedrijf te brengen, hier zullen ze je mogelijk laten weten dat je voor zo’n auto rond de € 1000 euro kunt verwachten. Een schadeauto is dus nog best wat waard.

 

Het gebeurt niet altijd dat de auto meteen naar de sloop wordt gebracht. Zeker de nieuwere auto’s hebben een flinke verzekering en krijgen een groot deel van de schade vergoed. Reparatiekosten kunnen heel hoog oplopen en de verzekering dekt dit niet. Zijn de kosten te hoog kun je ervoor kiezen de auto toch naar de sloop te brengen.

Vergelijk verschillende autosloperijen
Voordat je jouw sloopauto laat slopen kun je het beste even langs verschillende autosloperijen gaan om informatie te verzamelen. De meeste autosloperijen kunnen goed en snel inschatten hoeveel de auto nog waard is. Ook kun je dan meteen op zoek gaan naar een autosloperij die de auto komt ophalen. Dt is meestal het geval maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Verdiep je dus vooraf goed in welke autosloperijen er zijn en welke werkwijze zij hebben.