Dagelijks worden er in Nederland wel tientallen auto’s naar de Volvo sloperij gebracht. Tientallen auto’s maken dan hun laatste rit. En deze auto’s hebben allemaal een verschillende automerk. Bekende automerken als Volkswagens, Fords en Peugeot zie je veel bij een sloperij. Maar ook de dure auto’s belanden uiteindelijk bij de autosloop.

In Nederland worden niet veel dure merken gesloopt op een Peugeot sloperij. Natuurlijk moet uiteindelijk elke auto gesloopt worden maar auto’s van merken als Porsche en Rolls-Royces worden vaak niet gesloopt. Uit recent onderzoek blijkt dat er maar weinig dure auto’s naar de sloop gaan. In geheel het jaar 2012 werd er slechts één Ferrari in Nederland naar de sloop gebracht. Tenminste, dat zijn de officiële cijfers. Wellicht dat er meer naar de sloop zijn gebracht, maar dat deze niet zijn geregistreerd. Het is niet bekend waarom deze auto’s zo weinig gesloopt worden. Auto merken als Lamborghini en Aston Martin werden zelfs helemaal niet gesloopt in het jaar 2012.

Als je naar modellen gaat kijken wordt de Volkswagen Golf het vaakst naar het autokerkhof gebracht. In het onderzochte jaar 2012 gingen er 13.000 voertuigen van de Volkswagen naar de sloop. Dit is niet vreemd als je bedenkt dat Volkswagen één van de meest verkochte auto’s in Nederland is. Een andere Volkswagen die in de top tien prijkt is de Volkswagen Polo. Van dit merk werden er ongeveer 7000 auto’s naar de sloop gebracht. Als het om de cijfers gaat van 2013 verwacht men soortgelijke cijfers. Deze cijfers worden begin 2014 bekend gemaakt.