De core business van een autosloperij is om voertuigen op te ruimen die in feite nauwelijks meer wat kunnen. Dit komt omdat de levensduur van de auto ten einde is of omdat het voertuig ernstig beschadigd is geraakt bij een accident. Als een auto redelijk veel schade heeft, zijn de reparatiekosten voor veel mensen onbetaalbaar. Of je auto wordt total loss verklaard. Als je auto je niet meer veilig kan vervoeren is het natuurlijk niet verstandig om hier nog mee te blijven rijden. Ook is een specialist zoals bijvoorbeeld een Opel sloperij aan te bevelen.
Onnodige kosten
Als je de potentiële auto gewoon op je oprit laat staan of in de garage blijf je gewoon nog onnodig betalen voor de auto. Denk aan de wegenbelasting en de verplichte autoverzekering die je in een eerder stadium hebt afgesloten. Kijk ook hier met regelmaat kritisch naar. Een autoverzekering kan soms ook onnodig hoog zijn. Als je een ongeluk gehad hebt en je bent verzekerd heb je vaak nog kans dat je geld krijgt van de verzekering. Maar dan alsnog zijn vaak de reparatiekosten soms te hoog.

Ook haalt de sloperij vaak de sloopauto bij een vooraf afgesproken op. Dit komt omdat je met een sloopauto niet meer de weg op kan. Stel je voor, opeens vliegt je deur eruit op de snelweg. Dit is natuurlijk een overdreven voorbeeld, maar er kan van alles gebeuren als je rijd met een sloopauto. Ook je remmen kunnen blokkeren of je sturen niet meer werken. Als je dan op de autosnelweg rijdt, kun je in grote problemen komen.