Telefonie en internet, twee communicatiemiddelen die we vandaag de dag steeds minder goed kunnen missen. Misschien kunnen we zelfs wel stellen dat het onmisbaar is, zowel privé als in het zakelijke leven. Beide communicatiemiddelen zijn gecombineerd tot één product en hieruit is VoIP ontstaan, wat staat voor Voice over IP. Bij VoIP wordt het telefoongesprek opgezet via uw internetverbinding.

Digitale telefonie wordt veel gebruikt in de particuliere sector, de meeste telecomaanbieders passen dit al geruime tijd toe onder de naam ‘digitale telefonie’. In het zakelijk segment is het ook een item wat steeds meer en meer ‘trending’ lijkt te worden. Een logische stap, aangezien de meeste bedrijven tegenwoordig wel beschikken over een goedwerkende internetverbinding. Waarom zou je immers blijven betalen voor een extra telefoonverbinding terwijl dit niet noodzakelijk is?

Bellen via de internetverbinding is niet alleen snel, ook de gesprekskwaliteit is van uitstekend niveau. Sterker nog, in de begintijden van VoIP was de kwaliteit zo goed dat er bij de eindgebruiker een zogeheten ‘comfort noise’ is toegevoegd. Hiermee is voorkomen dat de lijn ‘dood’ lijkt en gesprekken per abuis worden verbroken.

Wanneer u besluit om over te stappen naar VoIP, zetten wij voor u een eigen telefooncentrale op in ons datacenter. Doordat de centrale in een gecertificeerd datacenter wordt ondergebracht, spreekt men van ‘Hosted PBX’ (PBX staat voor Private Branche eXchange). Bij een eigen centrale heeft u tal van diverse mogelijkheden, zodat de centrale geheel naar uw wens ingeregeld kan worden. Zo kunt u denken aan onder andere een gepersonaliseerd keuzemenu (ingesproken door bijvoorbeeld Daniël Smulders van Discovery Channel), wachtrijmuziek welke u maar wenst, diverse doorschakel- en voicemailmogelijkheden en nadere gebruikersinstellingen.

Als u de centrale combineert met een VoIP toestel van bijvoorbeeld merken als Yealink of Gigaset, weet u zeker dat u het maximale uit uw aansluiting haalt. U behoeft geen grote investeringen te doen, maar kunt voordelig instappen en gebruik maken van alle voordelen die VoIP u biedt. Mocht u naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig zijn geworden of zijn er wellicht vragen ontstaan,  dan zijn wij u hier uiteraard graag bij van dienst! U kunt ons bereiken middels de contactgegevens op onze website.