Wanneer je graag in contact komt met nieuwe mensen wil je ze natuurlijk ook op Facebook kunnen toevoegen. In de meeste gevallen gaat dit zonder problemen, maar soms kan het nog wel eens tegen zitten. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

In de meeste gevallen zal het gaan om het niet wederzijds accepteren van elkaars verzoeken. Wanneer deze vriend van jou het verzoek om vrienden te worden niet accepteerd zul je dus ook geen vrienden worden. Dit hoeft niet altijd even slecht opgevangen te worden want bepaalde mensen hebben hun accounts zo ingesteld dat vrienden verzoeken automatisch worden afgewezen of dat alleen vrienden van vrienden hen kunnen toevoegen. Waarschijnlijk zijn ze dit vergeten uit te zetten en moet je ze er even aan herinneren.

Het kan ook zijn dat Facebook met een storing zit. Soms zijn er weleens database problemen waardoor niet alle informatie goed wordt opgeslagen. Het kan zijn dat jouw vriendenverzoek is kwijtgeraakt en je dus opnieuw deze persoon moet toevoegen. Een storing is altijd lastig, maar gezien de techniek ook weleens fouten heeft kan het dus voorkomen.

Het kan ook zijn dat degene naar wie je het verzoek verstuurd hebt datzelfde verzoek niet kan terug vinden. Wellicht heeft hij of zij al te snel op weigeren gedrukt of is het bericht al weer van de server gehaald.

Mocht je er echt niet uitkomen dan kun je altijd nog Facebook mailen met de vraag om even naar jouw probleem te kijken.