Mijn auto naar de sloop brengen
Als jouw auto niet meer in aanmerking komt voor een APK-keuringsbewijs kun je een aantal dingen doen. Je hebt de optie om deze te verkopen. Er zullen in Nederland voldoende handige mannen en misschien ook wel vrouwen rondlopen die jouw auto wel willen hebben en deze onder handen willen nemen. Op deze manier kun je nog wat verdienen. Als je echt een afgedankt autowrak hebt zijn er weinig opties. Dan is eigenlijk de sloop de enige optie. Een sloperij kan je dan nog enkele tientallen euro’s geven voor je auto.

Als je andere auto’s hebt is het wel handig om te weten wanneer je een APK moet laten doen. Over het algemeen is dit bij de meeste mensen wel bekend, maar in 2005 zijn er een aantal regels gewijzigd. Zo moesten benzine auto’s die in 2005 worden gekocht voor het eerst in 2009 APK worden gekeurd. Dus wanneer een benzine auto 4 jaar oud is moet deze voor het eerst worden gekeurd. Wanneer een auto op benzine rijdt geldt een periode van 3 jaar. Dus één jaar korter dan de benzine auto.

Voor vrachtwagens, bussen, ambulances en ook taxi’s gelden andere regels. Deze voertuigen moeten elk jaar worden gecontroleerd en gekeurd op gebreken en defecten. Als je overigens een aanhangwagen hebt moet je weten dat deze niet hoeft te worden gekeurd. Tenminste, als je aanhangwagen niet zwaarder is dan 3500 kilogram. Is je aanhangwagen zwaarder, dan moet deze wel gekeurd worden. Bij ernstige defecten, die voor veel kosten zorgen, kiezen mensen meestal om de sloopauto verkopen naar een autosloperij. Tevens is het gratis sloopauto ophalen een optie.