Cloud Drive staat ook wel bekend als “de Cloud”. Het is in princiepen een netwerk van servers waar gebruikers informatie op kunnen slaan via het internet. In de Cloud kan je data opslaan zoals muziek, films, foto’s en documenten. Deze data is vervolgens te benaderen via het internet. Wanneer je een client programma van een Cloud provider op je computer hebt staan dan zullen de bestanden die je vervolgens in een map zet die de client aangemaakt heeft op jouw computer automatisch synchroniseerd worden met de Cloud. In principe maakt het dus niet uit waar je bent, je hebt altijd toegang tot je bestanden.

Je kan de data op verschillende manieren benaderen, dit kan via je smartphone, tablet, desktop of laptop. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een internetverbinding.  Dit is een mooie manier om dierbare foto’s en belangrijke documenten veilig te stellen mocht er wat gebeuren met je computer. Kleine bedrijven hebben er zelf ook een voordeel bij, wanneer zij gegevens opslaan in de Cloud hoeven ze zelf geen file servers aan te schaffen. Mocht je interesse hebben? Dan zijn er genoeg bedrijven die gratis een kleine opslag ruimte aanbieden in op hun Cloud servers.

Let wel op! Wanneer je voor een Amerikaans bedrijf kiest val je onder de Patriot Act, als je dat niet wilt dan kan je het beste kiezen voor een bedrijf dat in Nederland gevestigd is en hier zijn servers heeft staan.

 Wat zijn de voordelen van Cloud Drive?

–        Je bestanden zijn nu niet meer aan 1 computer verbonden.
–        Je hebt altijd en overal toegang tot jouw bestanden.
–        Mocht je computer defect zijn, dan blijven jouw belangrijke bestanden in de Cloud intact.
–        Bestanden in de Cloud Drive kunnen gedeeld worden met anderen personen.
–        Bestanden kunnen naar eerdere versies herstelt worden.