Om achter de echte waarde van een sloopauto Rotterdam te komen moet men deze laten taxeren door en erkende taxateur. Meestal kost een taxateur geld, dus veel mensen denken niet eens aan deze optie. Desondanks kan het inschakelen van een taxateur handig zijn. Bijvoorbeeld in het geval je een schadeauto hebt. Juist dan kan het handig zijn om je auto eerst op waarde te laten schatten voordat je naar een autosloop Rotterdam gaat.

Voorkom dat je wordt bedonderd
In iedere branche worden mensen opgelicht. Zo werden mensen in de financiële sector stelselmatig opgelicht en bedonderd door allemaal voornamelijk mannelijke verkopers met gladde praatjes. Dergelijke praktijken komen overal voor en dus ook in de wereld van de autodemontage. Zeker als je een sloopauto wilt aanbieden bij diverse sloperijen zal er altijd wel één tussen zitten die jou wil afschepen met een beduidend lager bedrag dan de daadwerkelijke waarde van je sloopauto.

Hij of zij zal je wijs maken dat je sloopauto nauwelijks nog iets waard is en dat je in wezen al blij mag zijn dat hij of zij je auto wil overnemen. Ga niet mee in dit soort gesprekken en overredingen van deze malafide personen of bedrijven. Laat je auto door meerdere sloperijen taxeren. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van wat jouw sloopauto nou echt waard is. Zo voorkom je dat je wordt afgescheept met een laag geldbedrag en ben je zeker van het feit dat je nog wat voor je auto vangt.