Het is niet zo gemakkelijk om de volgende vraag te beantwoorden: “Wat is mode?” want het betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Mode is een kunst. Het is een religie. Het is een baan. Het is een kijkje in een persoonlijkheid. Het is speelsheid. Het is een ontsnapping of een vermomming. Het is een lust voor het oog. Maar uiteindelijk, mode is een individu van uitdrukking voor ieder van ons.

Een bekende modeontwerpen zei ooit: “Mode is niet iets dat bestaat in alleen jurken. Mode hangt in de lucht, in de straat, mode heeft te maken met ideeën, de manier waarop we leven, wat er gebeurt.” Mode is uitstraling. Mode is het totaalpakket van kleding tot tas. Van tas tot sieraad.

Het is waar. Mode is niet alleen bepaald door onze kleding keuzes, maar wordt ook overgebracht door de manier waarop we onszelf, onze persoonlijkheid en onze kijk op de wereld te dragen. Mode is een levensstijl. Mode omvat het leven.

Iedereen kent mode loopt in mode en is op zijn manier modebewust bezig. Of we nu praten over tweedehands kleding of over haute couture. Iedereen geeft zijn eigen draai aan mode. En dat is belangrijk. Wees je eigen mode icoon!