Wat je van een sloopbedrijf krijgt hangt helemaal af van jouw auto. Je kunt vaak nog een redelijk goede financiële vergoeding krijgen voor de auto die naar de sloop wordt gebracht. Dit ligt helemaal aan de staat van jouw sloopauto. Als er nog veel onderdelen in je auto te recyclen zijn zul je dit terug zien in de vergoeding die je krijgt van de sloperij ook bij sloopauto Breda. Sommige sloperijen zijn niet betrouwbaar en houden de prijs bewust laag, ga dus langs meerdere sloperijen. Om de waarde van jouw auto te schatten komt er vaak een medewerker langs van de autosloperij. Dit is meestal de taxateur.

Als je jouw auto verkoopt aan een sloperij krijg je een heel belangrijk document. Dit document wordt het vrijwaringbewijs genoemd en dit bewijs is heel belangrijk als jij een verzekering wil stopzetten. Denk ook aan de wegenbelasting of andere verzekeringen. Als je dit document hebt ben je niet meer verantwoordelijk voor de auto. Als de medewerkers van het sloopbedrijf dus alsnog in de auto gaan rijden is de boete voor hun. Je ontvangt een vrijwaringbewijs als de medewerkers van de sloperij de sloopauto komen ophalen. Vaak heb je de gegevens dan al gemaild. Je moet wel een geldig legitimatiedocument op zak hebben.

 

Als de auto verkocht is aan een sloperij kun je met een gerust hart afscheid nemen van je auto. Je weet zo zeker dat je auto op een bewuste manier gesloopt wordt. En dat het grootste deel van de auto opnieuw gebruikt wordt.