Een auto die het niet meer doet kun je ook wel een sloopauto noemen. Tenminste, een auto die het niet meer doet kun je laten repareren, maar bij een sloopauto wordt het vaak erg duur om deze te laten repareren. Als je auto je niet meer veilig kan vervoeren kan je hem laten ophalen door een autodemontage bedrijf. Een sloopbedrijf haalt alle vloeistoffen en onderdelen uit de auto. Alle onderdelen die nog gebruikt kunnen worden probeert de sloperij door te verkopen. Vaak krijg je ook nog een vergoeding als je jouw sloopauto naar een autosloperij brengt. De hoogte van de vergoeding hangt helemaal af van de schade van de wagen en hoeveel onderdelen er nog gebruikt kunnen worden.

 

Heb ik een sloopauto of een schadeauto?
Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit of ze nu een sloopauto of een schadeauto hebben. Het grootste verschil is ten eerste dat een schadeauto veel meer geld opbrengt dan een sloopauto. Ook de levensduur van een auto is belangrijk om te bepalen wat voor auto het is. Uit een nieuwe auto die pas paar jaar meegaat kunnen veel meer onderdelen gehaald worden. Uit een auto die al paar jaar meegaat veel minder. En natuurlijk moet je kijken naar de schade van het voertuig. Is een voertuig aan één kant total loss (na een ongeluk) is het automatisch een schade auto. Als de auto ermee stopt omdat die veel jaren meegereden heeft is het een sloopauto of als deze niet door de APK komt.

 

Voordelen van je sloopauto verkopen
Vaak zijn de kosten voor je reparatie duurder dan de auto nog waard is. Je kunt dat geld beter bewaren voor een nieuwe auto. Als je een auto naar een sloperij brengt krijg je hiervoor een kleine vergoeding. Dit is natuurlijk lekker meegenomen. Ook haalt een sloperij de sloopauto op bij je thuis. Je bent er dus makkelijk en snel vanaf en je krijgt er nog geld voor ook.