badlakens

Herken je het? ‘s Ochtends zoek je nog snel je sportspullen omdat je last minute heb besloten om toch direct te gaan sporten na het werk. Maar wat vergeet je: de spullen mee te nemen voor de sauna en douche. Na je work-out kun je weer bezweet naar huis. Jammer! Wij hebben een lijstje opgesteld die je moet vergeten als je naar de sauna gaat. Zo kun je optimaal genieten van een weldadig rondje in de sauna na het sporten.

Badlaken

Doe een groot badlaken in je tas, het liefste eentje van 190 cm lang. Je weet dan zeker dat je er languit op kunt liggen. Kies voor een erg opvallend badlaken. Als je badlaken tussen andere handdoeken komt te hangen weet je zeker welke van jou is.

Handdoeken

Handig is om 2 handdoeken mee te nemen naar de sauna. Gebruik de eerste om je tussentijds af te drogen. De tweede gebruik je om het einde je helemaal mee af te drogen.

Badslippers

Wij raden van harte aan om altijd badslippers mee te nemen naar de sauna! Vaak is het ook verplicht en het is veel hygiënischer dan op je blote voeten. Stap je in de winter uit de sauna, dan weet je zeker dat je niet meteen koude voeten krijgt.

flesje water

Flesje water

Drink genoeg water! Dat is belangrijk om je vochtgehalte van je lichaam op peil te houden. Drink je te weinig water tijdens en rondom je sessie in de sauna, dan heb je kans op hoofdpijn.

Shampoo en zeep

Heel belangrijk: je flesjes douchegel en shampoo. Vele sportcentra bieden deze niet standaard aan. Neem bij voorkeur een douchegel zonder parfum, deze is zachter voor je huid na de sauna.