De ICT omgeving van uw bedrijf kan een aardige kostenpost zijn. Een oplossing om te besparen op uw ICT kosten zijn Cloud servers. U kunt hiermee virtueel een eigen server huren. De server is vaak online toegankelijk zodat medewerkers zelfs thuis gebruik kunnen maken van de server. Dit geeft verschillende voordelen zodat thuiswerken of overwerken haalbaar is. Naast deze voordelen bespaart u flink op de kosten en ruimte voor uw eigen ICT Netwerk. Uw ICT netwerk wordt namelijk voor u beheert door Cloudhosting. Dit bespaart u veel tijd, ruimte en geld voor een eigen ICT omgeving.

U kunt bij CloudHosting twee soorten servers bestellen. U kunt kiezen voor een private cloud of een public cloud. Met een public cloud kunt u heel snel aan de slag. Met een private cloud wordt er een cloud voor u op maat gemaakt. Het duurt dus iets langer voor de installatie van uw eigen cloud server gereed is. Met een public cloud deelt u een server met meerdere personen. Uiteraard voldoet uw server wel aan de eisen die u vooraf gesteld heeft, maar u blijft de server delen. Dit betekend dat u de server minder flexibel kunt inrichten als met een private cloud. Het grote voordeel van een public cloud is dat u geen hardware hoeft aan te schaffen. Hierdoor kunt u gelijk direct gebruik maken van uw eigen server.

U kunt met Cloud servers via CloudHosting online gebruik maken van voor geïnstalleerde templates. Als u gebruik maakt van een public Cloud dan betaald u alleen voor het gebruik. Als u dus maanden geen gebruik maakt van uw cloud dan bent u een stuk voordeliger uit dan met een PrivateCloud. Het voordeel van een online PrivateCloud is dat u de server helemaal zelf kunt instellen aan de hand van uw wensen. Dit maakt een server een stukje meer aangepast aan de hand van uw bedrijf.