Er zijn grote autokerkhoven, maar er zijn ook genoeg sloperijen die op een bescheiden wijze auto’s slopen. Het meest handige is natuurlijk dat je gelijk een autosloperij rotterdam vindt die ook jouw auto kan slopen. Dus een sloperij die alle merken onder handen kan nemen. De meeste bedrijven geven een nette prijs voor een auto die gesloopt moet worden. De prijs is wel van een aantal factoren afhankelijk. Het merk is bijvoorbeeld van belang als er een prijs moet worden opgegeven. Daarnaast is het jaar waarin de auto is gebouwd ook belangrijk bij het bepalen van een prijs.
Meestal wordt gekeken naar een drietal mogelijkheden. Soms is de auto nog geschikt voor export. Dit zijn bijvoorbeeld Europese merken die worden geëxporteerd naar Afrika of het oosten van Europa. Bij volledig afgekeurde auto’s kies je voor het verkopen van je sloopauto aan een autosloperij Den Haag. En je kunt je oude auto ook verkopen als deze nog in goede staat is.

Wat de export van auto’s betreft gaan auto’s met merken uit Duitsland meestal naar het Oostblok. In deze contreien zijn ze erg geïnteresseerd in Duitse auto(merken). Koreaanse en Japanse auto’s worden meestal verkast naar Afrika.

Vervuilende auto’s
Wees wel bewust van het feit dat vervuilende auto’s in Nederland in de toekomst meer en zwaarder belast zullen worden. Als je dus een vervuilende auto hebt en deze is eigenlijk nauwelijks waard, dan kun je deze beter naar de sloperij brengen. Kijk wel of de maatregelen die men vanuit Den Haag gaan of willen nemen ook bij jou van toepassing zijn.