Als je nog nooit overhemden hebt gekocht zal er mogelijk een wereld voor je open gaan. Er zijn namelijk vele verschillende soorten overhemden verkrijgbaar. Van getailleerde overhemden overhemden tot overhemden van Engelse of Amerikaanse makelij. Er zijn zo een tiental merken op te noemen die het goed doen in deze branche.

Boorden  bij overhemden

Overhemden zijn er om te beginnen in verschillende boorden. Je hebt het Button Down Boord (kragen moet je hierbij vastknopen op het voorpand, informeer karakter), klassiek boord (bedoeld voor onder een pak), Wide Spread Boord (kraag zonder knopen), Cut Away Boord (punten zijn niet recht gesneden, wijder vallende kraag), Vadermoordenaar (geschikt voor bij een smoking). Ook de manchetten kenmerken een overhemd. Je hebt hierbij de keus uit een enkel manchet en een dubbele manchet.

Er zijn natuurlijk ook andere varianten mogelijk dan de genoemden varianten. Er kan altijd van een bepaald standaard worden afgeweken en iedere ontwerper zal zijn of haar eigen draai geven aan een overhemd. Sommige overhemden hebben een borstzak, terwijl andere zonder een borstzak worden ontworpen. Bij formele gelegenheden dragen mannen veelal geen overhemden met een borstzak.

Andere variaties die mogelijk zijn, zijn bijvoorbeeld overhemden met korte mouwen, een taille die is ingenomen waardoor het figuur van het lichaam beter naar voren komt. En uiteraard kan een overhemd ook worden versierd met allerlei verschillende versiersels.

Welke overhemden zijn het populairst?

Vooral Italiaanse kleding is over het algemeen populair en dus ook worden de Italiaanse overhemden veel verkocht. Deze overhemden kun je online kopen of ergens in een winkel. Een zeer populair is het merk Wam Denim, bekijk snel het assortiment van Wam Denim.