De autosloperij Amsterdam is meestal de laatste plek van een auto. Daarom wordt het ook wel het autokerkhof genoemd. Als de auto niet meer in staat is om je veilig te vervoeren dan kun je geen kant meer op en moet je deze eigenlijk naar de sloop brengen. Als je twee rechter handen hebt kun je deze zelf misschien opknappen, maar veel mensen durven daar niet aan te beginnen.
Een auto demontagebedrijf verdient zijn of haar geld door de onderdelen die nog bruikbaar zijn en die in de sloopauto zitten. Deze verkopen ze weer door. Op de autosloop Amsterdam zorgen ze er voor dat jouw sloopauto of schade auto op de juiste manier uit elkaar gehaald wordt en gesloopt wordt. Ze komen doorgaans een auto ophalen met een takelwagen of verwant vervoer vanaf je huis of een afgesproken locatie.

Als eerste zorgt de sloperij dus voor veilig vervoer van de auto naar de sloperij. Eenmaal op de sloperij halen ze eerst vloeibare stoffen als benzine / diesel etc. uit de auto. Daarna bekijken ze de sloopauto zorgvuldig om te kijken of er nog onderdelen zijn die nog gebruikt kunnen worden. Als dat klaar is zijn de onderdelen rijp voor de verkoop. Het laatste proces van de autosloperij is dat het blik wat overblijft van de auto samen geperst wordt tot een hoopje schroot.

Natuurlijk hoort het verkopen van onderdelen ook bij een sloperij. Vaak zetten ze onderdelen op het internet. Maar ook komen dagelijks mensen langs om te kijken naar onderdelen en om die te kopen. Vaak zijn dit mensen die het leuk vinden om te sleutelen aan hun auto en ze zijn er ook goed in.